Ponosni na svoju školu-OSCE Mission to Bosnia i Herzegovina

U našoj Školi danas je upriličen svečani prijem povodom osvajanja prve nagrade na inkluzivnom školskom takmičenju OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina, “Ponosni na svoju školu”, u okviru teme “Uključivanje roditelja u život i rad škole i procese donošenja odluka”.
Inkluzivna školska praksa “Timski rad je najbolje rješenje za sve naše inkluzivne dileme” je nagrađena pametnom tablom s projektorom. Nagradu je uručio direktor Odjela za ljudsku dimenziju Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Ivo Lupis.
Nagradu je primila direktorica naše Škole, Edna Isić-Balić, koja je iskazala zahvalnost Misiji OSCE-a u BiH, nastavnicima, roditeljima te istakla da je uključivanje roditelja u život i rad škole jedan od primarnih faktora uspješne škole.
 Ovakva nagrada je izuzetno stimulirajuća za sve naše učenike i nastavnike za kreativno i inovativno podučavanje. Beskrajno smo sretni što ćemo imati priliku koristiti je u svakodnevnom odgojno-obrazovnom procesu u našoj školi. Uključivanje roditelja u život i rad škole je jedan od primarnih faktora uspješne škole. Oni su naši najbitniji partneri u ovom procesu i to smo htjeli pokazati kroz predstavljenu praksu i zahvalni smo im za cjelokupan doprinos školi.
 Posebno smo zahvalni našem timu koji je zaslužan za izradu projekta: pedagogici Škole Almiri Stranjak – Šašić, nastavnicama Elvedini Kazazić i Adisi Obradović-Dilberović, i učiteljima Mireli Tipura i Arnesu Sinanović.